Vinylplader

For 23 år siden blev vinylpladen fjernet fra mine hylder og CD´en begyndte at få plads i stedet. Vinylpladerne blev givet til venner og bekendte eller solgt for en slik.. Men i dag er den igen at finde på hylderne og nogle er mange penge værd. Og CD´en er på vej i kælderen.
Vinyl er in igen. Det kult af høre analog musik. Og fedt at sidde med LP coveret i hånden mens man lytter til hele pladsen fremfor man sidder med en fjernbetjenning i hånden og skifter nummer hele tiden.. Fedt at se hvor meget der bliver gjort ud af coveret. Fedt at drømme sig tilbage til 80´erne da man for første gang satte Simple Minds albummet New Gold Dream på grammofonen i 1982...

Seneste køb til samlingen:
Gangway - Happy EVER After
Depeche Mode - Policy Of Truth (12")
Echo & The Bunnymen - Meteorites

Fede Pladebutikker i KBH

Run For Cover
På Glentevej i det københavnske Nordvest ligger en af de butikker, der for alvor markerer Record Store Day. 
Run For Cover er ikke bare en pladebutik. Det er også et pladeselskab.
Glentevej 47, 1. th.
Man-fre 10-17, lør 12-16

Sound Station 
Har det meste. Findes det ikke i selve butikken, står det sikkert i den sagnomspundne kælder. Hvis det heller ikke står der, findes det sikkert slet ikke. Den bugnende pladebutik kræver tålmodighed af kunderne.
Gammel Kongevej 94
Man-tor 10-18, fre 10-19, lør 10-16

Sort Kaffe og Vinyl 
På Vesterbro ligger Sound Stations modsætning. Den lille kombinerede kaffebar og pladebutik har ikke ret mange plader. Men på sin egen måde er udvalget alligevel imponerende. Hvad biksen mangler i kvantitet har den i kvalitet.
Skydebanegade 4
Man 9-17, tirs 12-20, ons-fre 8-21, lør-søn 10-14

Insula Music
Hvis du vil have »den de spiller i radioen« eller noget med »ham fra X Factor«, er det ikke Insula Music, du skal i. Hvis du til gengæld er ude efter glemte milepæle eller den nye plade, med det nye band, der spiller den nye genre på en ny måde, er den lille butik i Blågårdsgade det rigtige valg.
Blågårdsgade 31
Man-fre 11-17.30, lør 10-16

Mint Records
Vinylpladerne er moderne disse år. Det var de også i 60’erne, 70’erne og 80’erne. Men i 90’erne var fremtiden CDer og minidiscs. Mange solgte alle de plader, de havde købt i årtierne før, og lagrene bugner stadig af brugt vinyl til ofte meget billige penge. 
Mint Records på Gammel Kongevej har et af de lagre. Udvalget er broget, men hvis man leder grundigt nok, er der masser af skjulte perler til priser helt nede omkring 10-20 kroner.
Gammel Kongevej 140 A
Man-fre 10-20, lør 10-17, søn 12-18

Beat Bop Records
En herlig hule for elskere af såvel rock som jazz. Lokalerne husede tidligere den legendariske ’Pladesmeden’, men nu huserer den verdensberømte heavy metal-guitarist (og legedariske quizmaster) Michael Denner bag disken med enorm leksikal viden om musik i stort set alle genrer.
Peder Hvitfeldts stræde 14
man-fre 10-18, lør 

Route 66
Lidt af et kultsted, som har holdt vinylfanen højt også i de trange tider, hvor cd’en og historieløsheden så ud til at løbe af med sejren. Men sorrig er til glæde vendt og mismods vinter ovre. I Route 66 er der ikke plads til mainstream. Det er en specialforretning, som ikke desto mindre ligger inde med et betydeligt bagkatalog og er rigtig godt kørende med de nyeste udgivelser. Det er et sted, hvor der hænges ud og lyttes til tonerne.
Fælledvej 3
Man-Tors 12-18, fre 12-19, lør 11-16

Onlinesalg

imusic.dk - Masser af vinyl + tilbehør

cdon.dk - Også salg af vinyl 🙂

gaffashop.dk - Vinyl salg

amazon.co.uk - lidt af hvert

stereostudio.dk - Webshop pt lukket (7. dec 2015)

howhd.dk - Gratis forsendelse på alt

discogs.com - Kæmpe markedsplads med køb & salg

recordpusher.com - Både nyt og gammelt. Nyt og brugt

moby-disc.dk - Specialbutik med masser af varer