Tårnby Boldklub var en dansk fodboldklub beliggende på Amager, som spillede deres kampe på Tårnby Stadion. Klubben stiftes 21. april 1935 på et møde afholdt i Ungdomshjemmet på Nordmarksvej i Kastrup. Forud var en lille klub – BK Sofienhøj – stiftet. De spillede fodbold på åbne pladser omkring det nuværende Sundbyvester Plads. En anden samling unge fra Vegas Alle-kvarteret havde fundet sammen og spillede nær den gamle Lufthavn. De to grupper fandt sammen – spillede venskabskampe på en lille bane ved Korsvejens Skole. Så besluttede de at stifte Arbejdernes Idræts Klub Tårnby (AIK Tårnby) og opløse de to moderklubber.
Man optages i DAI 1. maj 1935 starter med 2 senior og 2 juniorhold i DAI´s turnering i 1935 og vælger en klubdragt med blå bluse med hvid krave og hvide opslag samt sorte bukser.
1. officielle turneringskamp er 1. september 1935 mod Chaufførerne 1934 (tabt 2-3). En dramatisk episode opstår som følge af, at man under træning får sparket en højder ud på Amager Landevej, hvor den knuser forruden på en lastbil – det fører til politianmeldelse og erstatningskrav, som klares ved at lade hatten gå rundt. Banen var for lille til kamp – så man må spille på udebane inde i København, ofte på Fælleden.
I 1938 var man så økonomisk på den, at man ikke engang havde råd til at købe en ekstra fodbold = 0 træning, for man måtte spare den enlige bold til turneringskampene.
I 1942 rumler en udmeldelse fra DAI til fordel for en indmeldelse i KBU for første gang (nedstemmes med stemmerne 12-11 i  januar 43) – året efter vedtages det med stemmerne 16-1 (5 blanke). Man optages – som ekstraordinært medlem - i KBU 1. juli 1944 med tre senior, et  junior og et drengehold.
Banesteder:
Man lægger ud på en bane bag Korsvejen Skole – men banen var for lille. Omklædning i det fri langs hegnet – senere i Skolens fyrkælder med håndvask (med koldt vand).
Man arrangerer sammen med Funkis en række pokalstævner på Saltværksvejens bane "Cementen" som man fra 1939/40 får lov til at benytte som hjemmebane. 
I 1941 anlægges en ny bane bag Korsvejens Tekniske Skole – indvielseskampen er mod Skræddernes IF 7. april 1941. 
Efter krigen får man overladt nogle gamle tyske barakker på det nuværende Tårnby Stadion´s areal (dengang hed det Gl. Kirkevej) med tilhørende træningsareal – frivilligt arbejde omdannede barakkerne til klublokaler og omklædning m.v.
Et nyt klubhus bygges i 1962 på Gemmas Alle..

Klubben deltager også i kampen om ”Triangel”-pokalen i en dyst mod Kastrup og Dragør – Tårnby vinder pokalen første gang i 1951.

Klubben var sammen med Kastrup Boldklub fra 2002 en del af overbygningen Amager United. I 2006 valgte Kastrup Boldklub dog at trække sig ud af samarbejdet.
Den 1. januar 2009 fusionerede Boldklubben med Amager Boldklub af 1970, og den nye forening fik navnet AB Tårnby.

Her på side vil der i fremtiden kunne findes gamle billeder og kampprogrammer fra Tårnby Boldklub tiden..

Gamle kampprogrammer

Gamle Kampprogrammer

Gamle Tårnby Boldklub billeder

Tårnby Boldklub 1960

Nyere Tårnby Boldklub billeder